Profiteer van de subsidies op zonnepanelen

Heeft u weinig verstand van subsidies? Geen probleem! Wij helpen bedrijven en particulieren met het aanvragen van subsidie.

Op deze pagina geven wij u informatie over de btw-teruggave bij het aanschaffen van zonnepanelen, de EIA-regeling, SDE+, de KIA en ISDE. 

Vraag een offerte aan

Haal de zon in huis

Btw-teruggave zonnepanelen

Wanneer u minder energie verbruikt dan uw zonnepanelen opwekken, levert u stroom terug aan uw energieleverancier. Hiervoor krijgt u een vergoeding of verrekent uw energieleverancier het met uw voorschot. Als u regelmatig tegen vergoeding diensten levert, dan bent u voor de Belastingdienst een btw-ondernemer. Zo kunt u als btw-ondernemer de btw terugvragen over het aankoopbedrag van uw zonnepanelen. Alle informatie over btw-teruggave kunt u vinden op de website van de Belastingdienst.

Haal de zon in huis

Voorwaarden btw-teruggave zonnepanelen

Als u zonnepanelen op uw woning heeft, kunt u mogelijk de btw over het aankoopbedrag terugvragen. Dat scheelt u 21 procent in de kosten! Moet u zich dan aanmelden als een btw-ondernemer? Wanneer u alléén ondernemer bent omdat u stroom levert aan een energieleverancier en minder dan € 1.345,- aan btw gaat betalen, bent u niet verplicht om u aan te melden als btw-ondernemer. Maar… U kunt dan niet de btw terugvragen.

Haal de zon in huis

Gemeentelijke subsidies zonnepanelen

Sommige gemeentes hebben lokale subsidies voor het verduurzamen van een woning, zoals het installeren van zonnepanelen. Op www.energiesubsidiewijzer.nl kunt u gemakkelijk zien of dat voor uw gemeente geldt.

Sluit u voor het investeren van de zonnepanelen een lening af? Dan mag u de rente daarvan aftrekken.

Wilt u meer weten? Ontdekken wat wij voor u kunnen betekenen of een offerte aanvragen? Wij helpen u graag!

Vraag een offerte aan

Haal de zon in huis

EIA-regeling

De focus van deze subsidie is energie besparen door te investeren in duurzame energieopwekking. U kunt als bedrijf wel tot 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting (of vennootschapsbelasting).

En nog meer goed nieuws: de EIA-regeling is vernieuwd! De ondergrens is verlaagd van 25 naar 15 kilowattpiek, wat de aanschaf van zonnepanelen nog aantrekkelijker maakt. Kwam u hierdoor eerder niet in aanmerking? Dan is het zeker de moeite waard om eens te kijken of daar sinds 2020 verandering in is gekomen.

Lees hier meer over de EIA-regeling

Haal de zon in huis

SDE+ (Stimuleringsregeling Duurzame Energie)

Komt uw bedrijf in aanmerking voor de SDE? Deze is in het leven geroepen voor ondernemers die (veel) meer duurzame energie opwekken dan ze zelf gebruiken. Met de SDE+ wordt het prijsverschil tussen grijze en groene energie vergoedt. Zo kunt u als ondernemer groene stroom kwijt op de gewone energiemarkt.

Lees hier meer over de SDE+

Haal de zon in huis

KIA (KleinschaligheidsInvesteringsAftrek)

De KIA is een aantrekkelijke subsidie voor bedrijven. Met deze regeling kunt u tot maximaal 28% van uw investering in zonnepanelen extra aftrekken van uw winst.

Lees hier mer over de KIA

Haal de zon in huis

Zonnepanelen zakelijke gebruikers - ISDE

Voor MKB-bedrijven en andere zakelijke partijen met een kleinverbruikersaansluiting zoals woningcorporaties, scholen, sportverenigingen en theaters wordt de ISDE tijdelijk uitgebreid. Dit geldt voor de komende drie jaar voor energieopwekking met zonnepanelen en windmolens. Daarnaast blijft het voor zakelijke partijen mogelijk om subsidie aan te vragen voor warmtepompen en zonneboilers. Meer informatie vindt u op www.rvo.nl

Vraag advies of een offerte aan

Haal de zon in huis